History Thai Massage

 De Thai massage is meer dan 2.500 jaar oud.

Bij Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kan door Thai massage worden verholpen.

De Mooie History van Thaise Massage

En is van oorsprong Indiaas, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen.

De Thai massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt.

Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.

Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam, het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom) niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd.

Dit holistische idee – onverbrekelijke verbinding van lichaam en geest – heeft zijn wortels in het boeddhisme.

De Thai massage is een onderdeel van de Thai emedische en spirituele traditie.

Veel van de kennis van de massage ging echter verloren bij de vernietiging van de oude Thai hoofdstad, Ayuthaya in 1767.

Koning Rama III gaf in 1832 opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen.

Deze friezen kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in de tempel van Wat Pho in Bangkok.

Wie in de Thai hoofdstad Bangkok de Wat Pho-tempel bezoekt,

vindt in de schaduw van de reusachtige liggende gouden boeddha van 15 meter hoog en 46 meter breed de restanten van een school voor traditionele Thai geneeskunde uit de 18e eeuw.

Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; op anatomische afbeeldingen laten ze zien waar zich de energiepunten van het menselijk lichaam bevinden.

De studenten leerden de voorschriften vanaf de muren uit het hoofd. Overal staan standbeelden in een yogahouding. De eeuwenoude traditie wordt in de tempel nog steeds voortgezet.

Hoewel de massage traditioneel door monniken in boeddhistische tempels werd beoefend, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving.

Thai massage wordt nu overal in Thailand beoefend, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels, op het strand.

Tijdens de Thai massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon of matras.